Lahodné hranolky z bílého celeru
35 min.
Ingredience
- 210gramůCeler bulvový
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
2Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Bílý celer, nejlépe hned v podzimní sklizni, omyjeme, oloupeme a bílou dužinu rozkrájíme na plátky silné 1 cm. Poté z plátků nakrájíme hranolky, dáme je do mísy, ochutíme je solí, bílým pepřem a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Z čerstvého tymiánu otrháme drobné lístky, kterými hranolky posypeme.
- 2Plech s hranolkami vložíme do středu předehřáté trouby a pečeme je přibližně 20-25 minut dozlatova. Během pečení hranolky obrátíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.