Lahodný chřestový salát s řapíkatým celerem

15 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
30 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytého čerstvého zeleného chřestu odřežeme tvrdší spodní konce, asi 1cm. Zelený čerstvý chřest neloupeme. Pak ho nakrájíme na kousky dlouhé asi 2cm, hlavičky necháme v celku. Omytý mladý stonek řapíkatého celeru pokrájíme na malé špalíčky a síle 1-1.5cm. Omytá cherry rajčátka rozkrájíme na čtvrtky. Malý svazek pažitky drobně pokrájíme a všechny ingredience dáme do mísy, přidáme dýňová semínka a vše zlehka promícháme.
  • 2
    Připravíme si zálivku: v míse vymícháme olej s medem, solí, pepřem a limetkovou štávou. Salát v míse pokapeme zálivkou, znovu ho zlehka promícháme a po chvíli servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.