Lahodný likér z hroznového vína

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1,5kilogramyHroznové víno
    • 2mililitryPektolytický enzym
    • 200mililitrůSirup cukrový
    • 50gramůCukr hroznový (glukóza)
    • 0,5lžičkaKyselina citrónová
    • 250mililitrůGrappa
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme sirup z hroznů: hrozny otrháme od stopek (odzrníme), omyjeme, dáme do nerezového hrnce a rozmačkáme je. Zahřejeme na 40°C, přimícháme pektolytický enzym a rmut a necháme odstát 24 hodin při teplotě 15-20°C.
  • 2
    Po dvou dnech šťávu odlisujeme, bude příjemně aromatická, necháme ji v klidu minimálně 2 hodiny, aby se usadil kal.
  • 3
    Pak čistou šťávu (600 ml) stočíme a smícháme s 200-250 ml hroznového destilátu a s 200 ml invertního cukrového sirupu. Přidáme 50 g glukózy. Podle chuti přidáme kyselinu citronovou. Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.
  • 4
    Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20% objemových jednotek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.