Lahodný likér z hroznového vína
40 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHroznové víno
- 2mililitryPektolytický enzym
- 200mililitrůSirup cukrový
- 50gramůCukr hroznový (glukóza)
- 0,5lžičkaKyselina citrónová
- 250mililitrůGrappa
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Připravíme sirup z hroznů: hrozny otrháme od stopek (odzrníme), omyjeme, dáme do nerezového hrnce a rozmačkáme je. Zahřejeme na 40°C, přimícháme pektolytický enzym a rmut a necháme odstát 24 hodin při teplotě 15-20°C.
- 2Po dvou dnech šťávu odlisujeme, bude příjemně aromatická, necháme ji v klidu minimálně 2 hodiny, aby se usadil kal.
- 3Pak čistou šťávu (600 ml) stočíme a smícháme s 200-250 ml hroznového destilátu a s 200 ml invertního cukrového sirupu. Přidáme 50 g glukózy. Podle chuti přidáme kyselinu citronovou. Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.
- 4Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20% objemových jednotek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.