Lahodný ovocný salát

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
14 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky a ihned pokapeme citrónovou šťávou.
  • 2
    Pomeranče spolu s grepy oloupeme, rozdělíme na měsíčky, zachytíme uvolněnou šťávu, měsíčky grepu překrojíme na půlky. Připravené mandarinky a pomeranče vložíme do misky.
  • 3
    Broskve omyjeme, oloupeme, nakrájíme na stejné plátky jako jablka. Hroznové víno opláchneme pod tekoucí studenou vodou, rozpůlíme je. Broskve a hroznové víno dáme také do misky. Všechno ovoce pokapeme medem a promícháme.
  • 4
    Oloupané banány nakrájíme, dáme do misky, přilijeme citrónovou, pomerančovou a mandarinkovou šťávu. Mixérem důkladně rozmixujeme.
  • 5
    Připravenou zálivkou přelijeme ovoce v misce. Salát důkladně promícháme a vložíme na 15 minut do lednice odležet a vychladit.
  • 6
    Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé vychlazené talíře. Každou porci ozdobíme jahodami, nahrubo nasekanými ořechy. Nakonec posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.