Lahodný salát z brambor a nakládaných hříbků
50 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 4decilitryVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusFeferony
- 100gramůSýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
650 mg
Postup přípravy
- 1Brambory, vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na malé kostičky (podobně jako pro přípravu bramborového salátu), v rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 3 vejce natvrdo (9-10 minut). Uvařená vejce zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky stejné velikosti jako brambory. Tvrdý sýr rozkrájíme na kostky, nakládanou feferonku na nudličky a spolu se sýrem ji přidáme k bramborům.
- 2Hříbky ve sladkokyselém nálevu scedíme, nálev (1 dl) zachytíme. Větší hříbky rozkrájíme na menší kousky, houby přidáme k bramborům. Vše promícháme, dochutíme cukrem, solí, octem, znovu promícháme a nakonec přilijeme 1 dl nálevu z hub.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.