Lahůdková paštika
150 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaZázvor mletý
- 100gramůJátra vepřová
- 250gramůVepřové maso libové
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusVejce slepičí
- 1kusŽemle tuková
- 0,13litrMléko polotučné
- 1špetkaMuškátový květ
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
193 mg
Cukr
470 mg
Postup přípravy
- 1Housku namočíme do mléka. Vymačkáme a spolu s játry, masem a pokrájenou cibulí umeleme.
- 2Přidáme vejce, koření a našleháme do pěny. Přidáme na kostičky pokrájenou šunku a slaninu.
- 3Formu vymažeme olejem a naplníme směsí, zakryjeme a vaříme v troubě ve vodní lázni asi 2 hodiny.
- 4Necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme a podáváme s nakládanou nebo syrovou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.