Lahůdková paštika ze zvěřiny
0 min.
Ingredience
- 150gramůAnglická slanina
- 200gramůJátra husí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaštikové koření
- 400gramůSrnčí plec
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusŽampiony čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceSherry brandy
- 1kusŽemle tuková
- 0,13decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2375 kcal
Bílkoviny
217 g
Tuky
135 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dvě třetiny masa upečeme na másle.
- 2Necháme vychladnout a umeleme se zbytkem syrového masa, játry, slaninou, houskou namočenou do mléka a vymačkanou.
- 3Jemně umletou směs smícháme se žloutky, žampiónem pokrájeným na drobno vínem nebo rumem, solí a dle chuti paštikovým kořením.
- 4Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme směsí zakryjeme slaninou, přiklopíme a vaříme v troubě ve vodní lázni asi 2 hodiny.
- 5Necháme vychladnout a nakrájíme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.