Lahůdkové palačinky s džemem
20 min.
Ingredience
- 50gramůCukr moučkový
- 130gramůCukr krupice
- 200gramůVejce slepičí
- 2gramySůl
- 600mililitrůMléko polotučné
- 300gramůMouka polohrubá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 400gramůDžem jahodový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- 2Žloutky rozšleháme, osolíme, zředíme mlékem a za stálého promíchávání přisypáváme polohrubou mouku, až vznikne hladké těstíčko.
- 3Z bílků za postupného přidávání krupicového cukru ušleháme pevný sníh. Lehce jej vmícháme do těstíčka.
- 4V máslem vytřené pánvi upečeme z těstíčka silnější palačinky.
- 5Upečené horké palačinky potřeme džemem, přeložíme je nebo zavineme a posypeme je moučkovým cukrem.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.