Lakovaná pikantní kachna
120 min.
Ingredience
- 2kilogramyKachna mražená
- 1lžíceKoření pěti vůní
- 3lžíceVíno rýžové čínské
- 100mililitrůOmáčka sójová
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceCukr třtinový
- 1kusChilli paprička sušená
- 1hrstMáta
- 200mililitrůOmáčka Hoisin
- 2lžíceOřechy burské pražené
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2073 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
184 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Kachnu omyjeme a osušíme. Na marinádu smícháme koření pěti vůní, rýžové víno, sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Přidáme rozdrcenou chilli papričku a prolisovaný česnek. Maso potřeme zvenku i zevnitř marinádou, zbytek odložíme stranou. Necháme alespoň 2h odležet.
- 2Troubu rozpálíme na 225C. Na hluboký plech dáme rošt, potřeme olejem a položíme na něj kachnu prsíčky dolů. Pečeme na spodní liště cca 30min. Poté stáhneme teplotu na 180C, kachnu obrátíme, potřeme zbylou marinádou a pečeme ještě 60min dokřupava. Do stehýnek občas píchneme vidličkou, aby se vypekl tuk. Jím kachnu přeléváme.
- 3Omáčku hoisin rozdělíme do čtyř malých mističek a posypeme nasekanými burskými oříšky. Kachnu naporcujeme, dozdobíme otrhanými lístky máty a podáváme s omáčkou. Tu dle chuti můžeme naředit vodou. Jako příloha jsou vhodné např. fazolové výhonky s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.