Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůMouka polohrubá
    • 400mililitrůMléko polotučné
    • 42gramůDroždí
    • 3gramyCukr krupice
    • 3gramySůl
    • 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1162 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
79 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
734 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vlijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí a cukr a asi 5 minut vyčkáme až vzejde kvásek. Poté přidáme mouku a půl lžičky soli a vařečkou a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud těsto lepí, přidáme ještě trochu mouky podle potřeby. Z těsta vytvoříme bochánek, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nejméně 30 minut vykynout.
  • 2
    Z vykynutého těsta vyválíme asi 2 centimetry silnou placku. Pomocí hrnečku vykrájíme z těsta kolečka, která necháme ještě asi 10 minut vykynout.
  • 3
    Po vykynutí každé kolečko roztáhneme rukama do placky a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 1,5 minuty z každé strany do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jelito
čt 14. 7. 2016
Langoš nej jídlo u vody!
Anonymní uživatel
so 16. 7. 2016
Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky
Vyzkoušela jsem tyto langoše, já je dělávám trochu jinak, z hladké mouky a těsto nevyvaluju, dělám ho trochu řidší. Taky je to původní recept ze stánku 😁 Tady jsem dala o trochu méně droždí, doporučuji dát na půlkilo mouky více než jen půl lžičky soli, dala bych jednu. Taky to bude i tím, že jsem dosypávala mouku, aby těsto nelepilo. Né každý si langoše potírá česnekem, kde je taky sůl. Takže každý podle sebe. Kvásek dělám jen z trochy mléka a těsto jsem zpracovala ručním hnětačem - s háky. Hodnotím kladně. 🙂