Langoše s kefírem
45 min.
Ingredience
- 710gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrMléko kefírové
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 3decilitryOlej slunečnicový
- kvásek
- 42gramůDroždí
- 2špetkyCukr krupice
- 1decilitrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1436 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
84 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do větší mísy nasypeme 710 g hladké mouky, do které uděláme důlek, do něj rozdrobíme celou kostku droždí, přidáme 2 špetky cukru a přilijeme 1 dl vlahého mléka. Když nám vzejde kvásek, přidáme 0,5 litru kefíru (nebo podmáslí), necelou 1 lžičku soli a 2 vejce. Vše promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme ho v teple kynout 1 hodinu.
- 2Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek, který zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.
- 3Langoše smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova z každé strany. Důležité je, aby jsme při smažení měli dostatečně vysokou vrstvu oleje (min. 2 cm). Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 27. 9. 2015
Langoše s kefírem
Smaženým jídlu se spíše vyhýbám, ale langoše si rodina vždy jednou za čas vybojuje. Recept byl výborný. Chválím a doporučuji 🙂
Anonymní uživatel
ne 20. 6. 2021
Langoše s kefírem
Dělal jsem už mnoho krát langoše, ale podle tohoto receptu žádná sláva. Těsto je až moc mokré, vláčné a lepivé. Langoše vycházejí dost vysoké a malé, tak že to připomíná smažený vysoký chléb než langoš.