Langoše s kysanou smetanou
45 min.
Ingredience
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 42gramůDroždí
- 2,5decilitrySmetana zakysaná15%
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 3decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1484 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
83 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
7 g
Cukr
263 mg
Postup přípravy
- 1Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme do ní celou kostku kvasnic, přidáme vlažné mléko, 2,5 dl zakysané smetany, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu, promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto.
- 2Těsto zakryjeme a dáme do chladničky.
- 3Až druhý den vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek. Bochánek těsta zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.
- 4Langoše smažíme v pánvi v dostatečně vysoké vrstvě oleje (min. 2 cm), z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.