Langoše s kysanou smetanou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1484 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
83 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
7 g
Cukr
263 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme do ní celou kostku kvasnic, přidáme vlažné mléko, 2,5 dl zakysané smetany, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu, promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto.
  • 2
    Těsto zakryjeme a dáme do chladničky.
  • 3
    Až druhý den vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek. Bochánek těsta zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.
  • 4
    Langoše smažíme v pánvi v dostatečně vysoké vrstvě oleje (min. 2 cm), z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.