Langusta
24 min.
Ingredience
- 5litrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 750gramůLangusta
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme langustu, hlavou dolů, necháme ji přejít varem a pak ještě 3 minuty vaříme. Vyjmeme a rozpůlíme.
- 2V pánvi rozpálíme olej a 3 minuty na něm langustu opékáme, nejdříve z masité strany, pak stejnou dobu po straně s krunýřem. Nakonec přidáme máslo.
- 3Hotovou langustu upravíme na talíř nebo mísu a ihned podáváme.
- 4Jako přílohu volíme bramborový salát s koprem a okurkou nebo remuládu s malými brambůrky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.