Lanýže s bílou a tmavou čokoládou
40 min.
Ingredience
- Na zdobení
- 50gramůČokoláda bílá
- 50gramůČokoláda na vaření
- 1lžíceKakao - prášek
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůTvaroh tučný
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
593 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Bílou i tmavou čokoládu rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme v horké vodní lázni.
- 2Kouličky (lanýže) předem připravené ze základního těsta namáčíme do čokolády - polovinu lanýžů do bílé, polovinu do tmavé čokolády. Necháme krátce oschnout a nakonec povrch lanýžů poprášíme kakaem.
- 3Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- 4Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- 5Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- 6Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček, které ještě upravíme do tvaru lanýžů. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- 7Do každé kouličky - lanýže potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.