Lanýže s bílou a tmavou čokoládou

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Na zdobení
    • 50gramůČokoláda bílá
    • 50gramůČokoláda na vaření
    • 1lžíceKakao - prášek
  • Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
593 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílou i tmavou čokoládu rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme v horké vodní lázni.
  • 2
    Kouličky (lanýže) předem připravené ze základního těsta namáčíme do čokolády - polovinu lanýžů do bílé, polovinu do tmavé čokolády. Necháme krátce oschnout a nakonec povrch lanýžů poprášíme kakaem.
  • 3
    Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
  • 4
    Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
  • 5
    Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
  • 6
    Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček, které ještě upravíme do tvaru lanýžů. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
  • 7
    Do každé kouličky - lanýže potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.