Lanýžová omeleta
20 min.
Ingredience
- 2kusyLanýž
- 5kusůVejce slepičí
- 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 4gramyBazalka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
36 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
82 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Lanýže pečlivě omyjeme a nastrouháme na velmi tenké plátky. Vejce rozšleháme, přilijeme smetanu a osolíme. Bazalku omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 2Máslo rozpálíme na pánvi a plátky hub na něm smažíme po dobu 1 minuty. Poté přilijeme vaječnou směs, přisypeme bylinky a zamícháme. Osmažíme do zezlátnutí a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.