Lasagne Aladinovy
75 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 280gramůHovězí maso mleté
- 1decilitrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMouka polohrubá
- 0,5decilitrMléko plnotučné
- 170gramůLasagne
- 150gramůSýr Parmezán
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
581 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Máslem vymažeme zapékací mísu. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
- 2Rozehřejeme na pánvi olej, osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a smažíme 7 minut. Přidáme vodu a rajčatový protlak. Pod pokličkou dusíme omáčku 10 minut, poté osolíme, opepříme, přidáme tymián a předehřejeme troubu.
- 3V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, přilijeme mléko a směs rozšleháme, aby nebyly žmolky. Hrnec odstavíme, osolíme a opepříme omáčku.
- 4Do vymazané zapékací mísy navrstvíme plátky lasagní. Poté je zalijeme masovou omáčkou, poslední vrstvou bude bílá omáčka.
- 5Lasagne posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby na 40 minut.
- 6Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.