Lasagne s plody moře
75 min.
Ingredience
- 450gramůTreska uzená
- 115gramůKrevety tygří - loupané
- 115gramůMořský jazyk
- 1kusCitrony
- 3kusyPórek
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 6decilitrůMléko polotučné
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMed včelí
- 200gramůMozzarella
- 450gramůLasagne
- 60gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1147 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
33 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Uzenou tresku rozebranou na vrstvičky dáme do mísy, přidáme krevety a plátky mořského jazyka, citronovou šťávu a pepř. Dáme stranou.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme pokrájený pórek a smažíme za občasného míchání 8 minut. Přidáme mouku a minutu osmahneme. Přimícháváme postupně mléko a vymícháme krémovou omáčku. Přimícháme med a mozzarellu a 3 minuty vaříme. Odstavíme kastrol ze sporáku a přimícháme ryby a krevety.
- 3Vrstvy rybí omáčky a lasagní pokládáme do zapékací mísy tak, aby poslední vrstvou byla rybí omáčka. Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě zapékáme 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.