Lasagne s tuňákem a špenátem
50 min.
Ingredience
- 250gramůLasagne
- 400gramůTuňák obecný
- 50gramůOlivy černé
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůRicotta
- 100gramůSýr Parmezán
- 450gramůProtlak rajčatový
- 80mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
20 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
463 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Mezitím rozebereme tuňáka na kousíčky a smícháme s protlakem v pánvi. Za stálého míchání přidáváme špenát, olivy a pepř. Pět minut ještě dusíme a pak dáme stranou.
- 2Vymažeme zapékací mísu a nalijeme do ní třetinu tuňákové směsi. Vrstvu zakryjeme lasagní a další vytvoříme opět z tuňáka. Takto pokračujeme, dokud nezaplníme celou mísu.
- 3Stranou ještě smícháme strouhaný sýr, mléko a vejce. Touto směsí celou mísu zalijeme. Už jen stačí vše dát do trouby předehřáté na 200 °C a péct 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.