Lasagne zapečené s mletým masem

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
43 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso, znovu orestujeme, ochutíme pestem a osolíme. Dusíme asi 15 minut.
  • 2
    Potom přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, na proužky nakrájené papriky a znovu podusíme.
  • 3
    Na dno zapékací mísy urovnáme lasagne a přelijeme je bešamelem. Na bešamel rozložíme plátky slaniny, dáme další vrstvu lasagní a na ně rozložíme vrstvu masové směsi. Na maso dáme další vrstvu lasagní, zalijeme bešamelem, dáme masovou směs. Vrchní vrstvu tvoří lasagne zalité bešamelem. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.