Lasagne zapečené s mletým masem
70 min.

Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 5kusůRajčata
- 2kusyPaprika zelená
- 1lžícePesto
- 500mililitrůBešamel
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 12plátkůLasagne
- 100gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
43 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso, znovu orestujeme, ochutíme pestem a osolíme. Dusíme asi 15 minut.
- 2Potom přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, na proužky nakrájené papriky a znovu podusíme.
- 3Na dno zapékací mísy urovnáme lasagne a přelijeme je bešamelem. Na bešamel rozložíme plátky slaniny, dáme další vrstvu lasagní a na ně rozložíme vrstvu masové směsi. Na maso dáme další vrstvu lasagní, zalijeme bešamelem, dáme masovou směs. Vrchní vrstvu tvoří lasagne zalité bešamelem. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.