Lázeňský vepřový řízek

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
37 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
753 mg
Cukr
820 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme širší tenčí plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí míchaných vajec se šunkou, nakrájenou na nudličky a s podušenými žampiony, nakrájenými na plátky.
  • 2
    Plátky masa přehneme, okraje upevníme párátkem a ponoříme do těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky. Do těstíčka zamícháme sterilovaný hrášek.
  • 3
    Řízky necháme okapat a potom je vkládáme do horkého oleje, uvolníme je ode dna a po obou stranách zvolna smažíme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.