Lázeňský vepřový řízek
50 min.
Ingredience
- 80gramůVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1000gramůVepřová kýta
- 20gramůSůl
- 270gramůŽampiony čerstvé
- 70gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 130gramůŠunka dušená
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
37 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
753 mg
Cukr
820 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme širší tenčí plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí míchaných vajec se šunkou, nakrájenou na nudličky a s podušenými žampiony, nakrájenými na plátky.
- 2Plátky masa přehneme, okraje upevníme párátkem a ponoříme do těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky. Do těstíčka zamícháme sterilovaný hrášek.
- 3Řízky necháme okapat a potom je vkládáme do horkého oleje, uvolníme je ode dna a po obou stranách zvolna smažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.