Lebkuchen

70 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
7 g
Cukr
86 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Med krátce povaříme s cukrem. Směs nalijeme do mísy, smícháme s moukou, nasekanými mandlemi, skořicí, kypřicím práškem, žloutky a kandovaným pomerančem. Těsto necháme odležet 120 minut.
  • 2
    Těsto vyválíme na silný plát, vykrajujeme tyčky o velikosti 3 x 6 cm, přeskládáme je na pomoučený plech a pečeme při 180 °C 30 minut.
  • 3
    Fondán necháme rozehřát, smícháme s griotkou a a vzniklou směsí polijeme upečené perníčky.
  • 4
    Necháme vystydnout a poté naskládáme do plechovky na cukroví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.