Lebkuchen
70 min.
Ingredience
- 100gramůMed včelí
- 100gramůCukr moučkový
- 100gramůMandle
- 10gramůSkořice mletá
- 6gramůKypřicí prášek do pečiva
- 80gramůKandovaná pomerančová kůra
- 200gramůFondán
- 40mililitrůGriotka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
7 g
Cukr
86 g
Postup přípravy
- 1Med krátce povaříme s cukrem. Směs nalijeme do mísy, smícháme s moukou, nasekanými mandlemi, skořicí, kypřicím práškem, žloutky a kandovaným pomerančem. Těsto necháme odležet 120 minut.
- 2Těsto vyválíme na silný plát, vykrajujeme tyčky o velikosti 3 x 6 cm, přeskládáme je na pomoučený plech a pečeme při 180 °C 30 minut.
- 3Fondán necháme rozehřát, smícháme s griotkou a a vzniklou směsí polijeme upečené perníčky.
- 4Necháme vystydnout a poté naskládáme do plechovky na cukroví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.