Lečo v žemlovce
55 min.
Ingredience
- 20krajícůVeka
- 300gramůPárky jemné
- 400gramůLečo sterilované
- 300mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
71 g
Cukr
223 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1200ml mléka osolíme a rozšleháme v něm 1 vejce. Krajíčky veky namočíme do připraveného mléka a urovnáme na dno máslem vymazaného pekáče. Na veku položíme na kostičky nakrájené párky, na ně rozložíme lečo a pokryjeme krajíčky veky namočenými v mléce. Pekáč bez pokličky vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme dozlatova. Ve zbylém mléce rozšleháme vejce, přisolíme a nalijeme na povrch žemlovky. Krátce zapečeme v troubě a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.