Ledová bomba s hroznovým vínem
135 min.
Ingredience
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1050gramůHroznové víno
- 500gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
175 g
Vláknina
2 g
Cukr
163 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme sirup. V kastrolu smícháme cukr s 500ml vody a za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Jakmile směs začne vařit, odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Bílé víno vypeckujeme a vymačkáme. Šťávu zcedíme přes síto, přilijeme do sirupu a vlijeme do zmrzlinového strojku. Po 1 hodině přidáme modré hroznové víno a strojek necháme pracovat ještě 1 hodinu. Poté vyklopíme na vychlazený talíř, ozdobíme modrými hrozny a šlehačkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.