Ledová káva

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 120gramůKáva instantní
    • 750mililitrůVoda pitná
    • 1000mililitrůMléko polotučné
    • 5mililitrůTresť vanilková
    • 300mililitrůZmrzlina vanilková
    • 120gramůŠlehačka ve spreji
    • 30gramůMandle
    • 140gramůCukr krupice
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
960 mg
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do skleněné konvičky nasypeme rozpustnou kávu, zalijeme vroucí vodou, necháme chvilku vylouhovat, přisypeme cukr, necháme rozpustit, dáme vychladit. Do mléka nalijeme trošku vanilkové esence a přilijeme ke kávě.
  • 2
    Mléčnou kávu nalijeme do vysokých sklenic, do kterých jsme nasypali pár kostek ledu a vložili kopeček vanilkové zmrzliny, povrch ozdobíme šlehačkou a posypeme drcenými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 6. 11. 2015
Ledová káva
Báječný nápad posypat kávu mandlemi, je to velice příjemná chuť. Zmrzlina mi trošku vyplavala na povrch stejně jako kostky ledu, ale „upevnila“ jsem je šlehačkou a pevné stěny hrnečku je nepustily ven. Prostě kalorická a především chuťová BOMBA!!! Dávám pět hvězdiček.