Ledová káva indická
65 min.
Ingredience
- 4decilitryVoda pitná
- 1lžíceKáva mletá
- 2kusyHřebíček
- 1špetkaSkořice mletá
- 4kusyNové koření celé
- 8kusůKostkový led
- 2lžičkyMed včelí
- 14gramůSmetana do kávy
Počet porcí:
2Postup přípravy
- 1Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Do 2 sklenic rozdělíme hřebíček, skořici a nové koření. Do obou sklenic rozdělíme horkou filtrovanou kávu.
- 2Sklenice s kávou vložíme do lednice na 60 minut vychladit. Následovně kávu vybereme z lednice, každou osladíme medem, vlijeme smetanu do kávy a hotovou kávu podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 6. 11. 2015
Ledová káva indická
Káva nádherně voní. Hřebíček ji ovoní a připomene vám, že za nedlouho přijdou Vánoce, takže si ji připravte i o adventu. Určitě ji nabídněte i přátelům a vůbec nevadí, že je nezahřeje.