Ledový salát s polníčkem a křenovou zálivkou

20 min.
Česká republika

Ingredience

  • zálivka
    • 1decilitrPodmáslí AB jihočeské šlehané
    • 7decilitrůSmetana jihočeská zakysaná15%
    • 1lžíceOlej olivový extra panenský
    • 0,5lžíceCitronová šťáva
    • 1lžičkaCukr moučkový
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaPepř bílý
    • 2lžíceKřen
    • 400gramůSalát ledový
    • 100gramůSalát Polníček
    • 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
41 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme 1 dl vyšlehaného podmáslí, 7 dl zakysané smetany, 1 lžíci extra olivového oleje, 0.5 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička cukru, podle chuti 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky bílého pepře a 2 lžíce nastrouhaného křenu. Zálivku promícháme a dáme vychladit.
  • 2
    Pečlivě omyjeme listy ledového salátu a polníčku. Listy natrháme na menší kusy a dáme do větší mísy. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Vše promícháme.
  • 3
    Saláty zalijeme vychlazenou zálivkou, zlehka znovu promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.