Ledový salát s polníčkem a křenovou zálivkou
20 min.
Ingredience
- zálivka
- 1decilitrPodmáslí AB jihočeské šlehané
- 7decilitrůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr moučkový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2lžíceKřen
- 400gramůSalát ledový
- 100gramůSalát Polníček
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Do mísy dáme 1 dl vyšlehaného podmáslí, 7 dl zakysané smetany, 1 lžíci extra olivového oleje, 0.5 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička cukru, podle chuti 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky bílého pepře a 2 lžíce nastrouhaného křenu. Zálivku promícháme a dáme vychladit.
- 2Pečlivě omyjeme listy ledového salátu a polníčku. Listy natrháme na menší kusy a dáme do větší mísy. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Vše promícháme.
- 3Saláty zalijeme vychlazenou zálivkou, zlehka znovu promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.