Ledový salát s vejcem naměkko a fazolkami
20 min.
Ingredience
- 80gramůLusky fazolové mražené
- 1kusRajčata
- 0,25kusSalát ledový
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaOlej chilli
- Vejce na měkko
- 400mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu. Konzervované fazolové tenké lusky scedíme. Omyté zralé rajče osušíme a pokrájíme na osminky. Listy salátu ozdobně poklademe na talíř tak, aby byl list salátu i uprostřed talíře. Na salát ozdobně položíme fazolové lusky a pokrájené rajče. Rajče a listy salátu pokapeme chilli olejem a ochutíme špetkou soli.
- 2Do malého hrnečku asi se 400ml vroucí vody vložíme čerstvé vajíčko (musí být celé ponořené a nejlépe z domácího chovu) a uvaříme ho naměkko. Vaříme 4-5 minut podle velikosti. Stopneme si to od doby varu. Uvařené vejce "naměkko" tak bude mít bílek tuhý a uvnitř žloutek tekutý. Pak vejce zchladíme, opatrně oloupeme, položíme ho doprostřed na připravené listy salátu, rozkrojíme na polovinu, ochutíme ho špetkou soli, červené mleté papriky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.