Ledový salát se surimi a jogurtovým dresinkem
20 min.
Ingredience
- 200gramůKrabí tyčinky
- 80mililitrůMléko polotučné
- 1kusSalát ledový
- 150mililitrůJogurt nízkotučný
- 25gramůPasta Sambal Oelek
- 5gramůSůl
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 2kusyPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Salátové listy obereme a nadrobno natrháme, pomeranč rozčtvrtíme, odstraníme silnější bílé části a uvolníme dužinu tak, aby slupka zůstala na kůře. Dužinu rozkrájíme na malé kostičky a šťávu, která přitom vytekla na prkénko, slijeme do misky.
- 2Ledový salát rozložíme na podnos, do věnce urovnáme kostičky pomeranče a do středu nalijeme zálivku připravenou smícháním pomerančové šťávy s jogurtem. Podle potřeb přidáme mléko, aby vznikla krémová, avšak ne tekutá omáčka, vmícháme sambal oelek a případně osolíme.
- 3Na zálivku navrstvíme nakrájené tyčinky surimi. Servírujeme na podnosu, avšak před jídlem salát promícháme a rozdělíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.