Lehká jahodová pěna
20 min.
Ingredience
- 750gramůJahody zahradní
- 125gramůCukr moučkový
- 350gramůTvaroh jemný
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
3 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme stranou a zbytek rozmačkáme vidličkou.
- 2Tvaroh utřeme s trochou mléka a poté z něj metlou vyšleháme pěnu. Za stálého míchání přidáme 3/4cukru. Zbylý cukr smícháme s bílky a ušleháme tuhý sníh. Smícháme s tvarohem a jahodovým pyré.
- 3Pěnu rozlijeme do pohárů nebo vysokých sklenic, ozdobíme jahodami a až do podávání uchováváme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.