Lehká jahodová pěna

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
3 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme stranou a zbytek rozmačkáme vidličkou.
  • 2
    Tvaroh utřeme s trochou mléka a poté z něj metlou vyšleháme pěnu. Za stálého míchání přidáme 3/4cukru. Zbylý cukr smícháme s bílky a ušleháme tuhý sníh. Smícháme s tvarohem a jahodovým pyré.
  • 3
    Pěnu rozlijeme do pohárů nebo vysokých sklenic, ozdobíme jahodami a až do podávání uchováváme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.