Lehká ovocná bábovka
65 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka polohrubá
- 100gramůCukr krupice
- 250gramůTvaroh jemný
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůJablka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 400gramůKompot broskvový
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo vyšleháme s polovinou cukru, přidáme tvaroh, žloutky a ještě krátce šleháme. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, přimícháme do hmoty, lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka.
- 2Těsto vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
- 3Po částečném vychladnutí vyklopíme bábovku z formy, vychladlou ozdobíme ušlehanou smetanou a plátky broskví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.