Lehký moučník s nugátem a ovocem
40 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 500mililitrůVíno bílé
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 40mililitrůSirup pomerančový
- 80gramůPomeranče
- 80gramůHroznové víno
- 20mililitrůLikér Grand Marnier
- Nugátový moučník
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 35gramůCukr moučkový
- 35gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůČokoláda hořká
- 30gramůNugát světlý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Do kovové misky nalijeme bílé víno, likér, přidáme vanilkový cukr, žloutky, misku vložíme do vroucí vody a metlou ve vodní lázni vyšleháme pěnu. Misku vyndáme z vodní lázně, šleháme, dokud pěna nevychladne. Nyní přimícháme šlehačku. Pěnu upravíme do skleniček nebo mističek a pokapeme pomerančovým sirupem. Do jiné misky nasypeme cukr, přidáme žloutky, vejce a vyšleháme metlou do pěny. V rendlíku roztavíme máslo, přidáme nalámanou čokoládu, trochu nugátu, opatrně přimícháme k pěně z vajec a nakonec postupně přimícháme mouku. Vzniklé těsto naporcujeme do malých formiček a zapečeme v silně vyhřáté troubě. Zapékáme asi 5 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme z formiček a při servírování doplníme dílky čerstvého pomeranče a kuličkami hroznového vína.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.