Lehký moučník s nugátem a ovocem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kovové misky nalijeme bílé víno, likér, přidáme vanilkový cukr, žloutky, misku vložíme do vroucí vody a metlou ve vodní lázni vyšleháme pěnu. Misku vyndáme z vodní lázně, šleháme, dokud pěna nevychladne. Nyní přimícháme šlehačku. Pěnu upravíme do skleniček nebo mističek a pokapeme pomerančovým sirupem. Do jiné misky nasypeme cukr, přidáme žloutky, vejce a vyšleháme metlou do pěny. V rendlíku roztavíme máslo, přidáme nalámanou čokoládu, trochu nugátu, opatrně přimícháme k pěně z vajec a nakonec postupně přimícháme mouku. Vzniklé těsto naporcujeme do malých formiček a zapečeme v silně vyhřáté troubě. Zapékáme asi 5 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme z formiček a při servírování doplníme dílky čerstvého pomeranče a kuličkami hroznového vína.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.