Lehký tvarohový dort s borůvkami
60 min.
Ingredience
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučka
- Na vymazání formy
- 2lžíceMáslo
- 30lžicMouka polohrubá
- Těsto
- 200gramůLučina
- 200gramůTvaroh tučný
- 2gramyCukr moučka
- 2lžíceSmetana
- 1lžičkaRum
- 60gramůKrupice dětská
- 30gramůMouka polohrubá
- 60mililitrůAcidofilní mléko
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Borůvky propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. V míse si vymícháme Lučinu s tvarohem a moučkovým cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem seškrábneme polovinu zrníček do tvarohu, přidáme k němu vejce, 1 lžičku rumu, smetanu, promícháme, přisypeme dětskou krupici smíchanou s polohrubou moukou a těsto zředíme acidofilním mlékem. Znovu vše promícháme. Těsto nalijeme do dortové formy a povrch těsta pokryjeme borůvkami. Tvarohový dort pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova. Upečený dort necháme vychladnout. Posypeme ho moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.