Lehký tvarohový dort s borůvkami

60 min.

Ingredience

  • Na posypání
    • 2lžíceCukr moučka
  • Na vymazání formy
    • 2lžíceMáslo
    • 30lžicMouka polohrubá
  • Těsto
    • 200gramůLučina
    • 200gramůTvaroh tučný
    • 2gramyCukr moučka
    • 2lžíceSmetana
    • 1lžičkaRum
    • 60gramůKrupice dětská
    • 30gramůMouka polohrubá
    • 60mililitrůAcidofilní mléko
    • 2kusyVejce slepičí
    • 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. V míse si vymícháme Lučinu s tvarohem a moučkovým cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem seškrábneme polovinu zrníček do tvarohu, přidáme k němu vejce, 1 lžičku rumu, smetanu, promícháme, přisypeme dětskou krupici smíchanou s polohrubou moukou a těsto zředíme acidofilním mlékem. Znovu vše promícháme. Těsto nalijeme do dortové formy a povrch těsta pokryjeme borůvkami. Tvarohový dort pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova. Upečený dort necháme vychladnout. Posypeme ho moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.