Lehký žitný chléb s kmínem
50 min.
Ingredience
- 2,75decilitryVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr třtinový
- 1,5lžičkySůl
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůMouka žitná
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžíceKmín celý
- 1lžičkaDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Všechny druhy mouku důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme kmín a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.
- 4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 9. 1. 2016
Lehký žitný chléb s kmínem
Moc dobrý chlebík, na mě jen trochu sladší, příště dám méně cukru, ale to je o chuti každého. Kmín jsem dala napůl celý s drceným. Pokud uhlídám, tak po posledním hlazení vytáhnu háky a těsto urovnám. Tentokrát to neklaplo :-) Dávám palec nahoru a doporučuji.🙂