Lentilkové sušenky
25 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůLentilky
- 0,25šálekMléko polotučné
- 1,5šálkyMouka polohrubá
- 1lžičkaTresť vanilková
- 0,5šálekMáslo čerstvé
- 0,5šálekCukr krupice
- 0,5šálekMandle
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
55 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
398 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme máslo s cukrem dohladka. Mandle oloupeme a rozemeleme, vejce rozšleháme a spolu s vanilkovým extraktem je přidáme k máslu i s moukou, sodou a mlékem. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i lentilky.
- 2Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme jej na kolečka.
- 3Ta položíme na plech s pečícím papírem s mezerami od sebe a pečeme je asi deset minut dozlatova.
- 4Podáváme po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.