Lepinje - kynuté placky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru a zalijeme 3 dl vlažné vody. Necháme vzejít kvásek, přidáme k mouce lžičku soli, vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě dostatečně vykynout.
  • 2
    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, těsto rozdělíme na tolik dílů, kolik chceme placek. Ty pak vyválíme silné asi 1 cm a smažíme je v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
  • 3
    Usmažené placky lepinje podáváme teplé, nejčastěji s čevabčiči nebo kajmakem, který u nás můžeme nahradit kvalitní zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.