Lesní ovoce s citronovým přelivem
15 min.
Ingredience
- 800gramůLesní plody - mražené
- 140gramůCukr krupice
- 100mililitrůVíno červené
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyCitrony
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusLevandule - květ
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Ovoce opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Do hrnce nasypeme 100g cukru a pomalu rozpouštíme, dokud nevznikne karamel. Do hrnce přidáme víno, ovoce a vaříme, dokud se víno téměr neodpaří.
- 2Stranou si oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s 20 g cukru a umícháme do hladka. Přidáme šťávů z citronu a nadrobno nasekanou citronovou kůru.
- 3Bílky ušleháme do sněhu, přidáme zbytek cukru, citronovou šťávu s kůrou z druhého citronu a smetanu. Bílky smícháme se žloutky a šleháme tak dlouhou, dokud směs neztuhne, poté ji dáme do malých forem a necháme zatuhnout v ledničce.
- 4Ovoce rozložíme na talíř a přidáme obsah formiček. Na ozdobu použijeme větvičku levandule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.