Lesní ovoce s pomerančovou pěnou
30 min.
Ingredience
- 500gramůLesní plody - mražené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMed včelí
- 150mililitrůPomerančová šťáva
- 5gramůSkořice celá
- 5kusůHřebíček
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 10mililitrůLikér pomerančový
- 25gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 10gramůMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Máslo zahřejeme, přidáme med a necháme zkaramelizovat. Přidáme pomerančovou šťávu a karamel provaříme. Přidáme skořici, hřebíčky a ovoce, necháme pomalu provářet.
- 2Žloutky s pomerančovou šťávou a pomerančovým likérem, cukrem a vanilkovým cukrem ve vodní lázni vaříme do pěny. Pomerančovou pěnu nalijeme na talířky, na ni rozdělíme ovoce, ozdobíme lístky máty, případně i hoblinkami pomerančové kůry a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.