Lesní plody s vanilkovou zmrzlinou
15 min.
Ingredience
- 120mililitrůVíno portské
- 600mililitrůVíno červené
- 30gramůCukr krupice
- 200gramůMaliny
- 200gramůBorůvky
- 200gramůOstružiny
- 200gramůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme portské víno, červené víno, přisypeme cukr a převaříme. Směs necháme vychladnout.
- 2Maliny, borůvky a ostružiny omyjeme, necháme okapat a vložíme do vinného nálevu.
- 3Při podávání lesní plody i s nálevem trochu zahřejeme, upravíme na talířky a doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.