Letní chřestový salát s rajčaty
35 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůRajčata
- 150gramůJogurt bílý smetanový
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
629 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařený chřest necháme okapat.
- 2Vařený chřest, rajčata a vařená vejce nakrájíme na kousky a promícháme se zálivkou.
- 3Zálivka: Jogurt smícháme se šlehačkou, ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem a důkladně promícháme. Hotový salát necháme v lednici vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.