Letní kompot
33 min.
Ingredience
- 100gramůRybíz černý
- 100gramůRybíz červený
- 250gramůMaliny
- 250gramůJahody zahradní
- 85mililitrůVíno portské
- 50gramůCukr krupice
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 3lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceKardamom
- 1kusVanilkový lusk
- 225gramůŘecký jogurt
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme jogurt, med a vyškrábeme dřeň z vanilkového lusku. Promícháme, zakryjeme a dáme do lednice.
- 2Do rendlíku dáme černý a červený rybíz, maliny a jahody, přidáme portské víno, cukr, pomerančovou kůru i šťávu a mletý kardamom. Zahříváme 8 minut, dokud není ovoce měkké. Poté necháme vychladnout 15 minut.
- 3Teplý kompot podáváme s lžící vanilkového jogurtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.