Letní krém z ovoce a tvarohu
40 min.
Ingredience
- 1kusMeloun cukrový
- 4lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 2kusyCukr vanilka
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 500gramůJogurt nízkotučný
- 1kusCitrony
- 400gramůJahody zahradní
- 80gramůCukr moučkový
- 4lžíceMléko odtučněné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
3 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Meloun opláchneme, rozpůlíme, lžičkou vykrojíme 28 kuliček, které vložíme do nádoby, uzavřeme a uložíme do chladničky. Zbylou dužninu vykrojíme, dáme do mísy. Jahody oplácheneme, 8 jich odložíme stranou, ostatní očistíme, pokrájíme a přidáme do mísy k melounu. Citronovou šťávu scedíme, smícháme s likérem, cukrem a vanilkovým cukrem. Ovoce pokapeme zálivkou, přikryjeme a uložíme na 15 minut do chladničky. Po vychlazení rozmixujeme.
- 2Z bílků ušleháme tuhý sníh se špetkou soli, prolisujeme tvaroh, rozmícháme s mlékem do hladka, poté vmícháme tuhý sníh a po částech rozmixovanou směs. Krém rozdělíme do 4 misek, vložíme na 3 hodiny do chladničky. Z jahod, které jsme odložili stranou, čtyři jahody i s okvětím rozpůlíme, zbylé nakrájíme na dílky. Těmito dílky spolu s vychlazenými melounovými kuličkami obložíme krém v miskách, jejichž střed ozdobíme rozpůlenými jahodami a lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.