Letní pistou
35 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej řepkový
- 2kusyPórek
- 1kusCuketa
- 1litrVývar zeleninový
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 3kusyRajčata
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceBazalka
- 40gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cuketu nakrájíme na kostičky a hraně asi 1-1,5 cm. Pórek nakrájíme na půlkolečka.
- 2Fazole propláchneme ve vodě a necháme okapat.
- 3Rajčata a fazolky nakrájíme na jemno. Česnek utřeme.
- 4Parmazán nastrouháme.
- 5Na oleji opečeme pórky a cukety doměkka. Trvá to asi pět minut.
- 6Poté je zalijeme vývarem a přidáme tři čtvrtiny množství fazolí, tři čtvrtiny množství zelených fazolek a polovinu rajčat a povaříme 5-8 minut doměkka.
- 7Mezitím rozmixujeme zbylé fazole s rajčaty, česnekem a bazalkou a vmícháme do toho parmazán. Tuto omáčku vlijeme do polévky, krátce prohřejeme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.