Letní roláda
35 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůOřechy vlašské
- 5kusůVejce slepičí
- 1hrstBroskve
- 1hrstMeruňky
- 1hrstJahody zahradní
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme celá vejce do pěny a zašleháme mleté ořechy.
- 2Rozetřeme směs na plech vyložený pečícím papírem a 15 minut pečeme v troubě.
- 3Poté necháme zchladnout a poté plát s pečícím papírem srolujeme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a nakrájíme ovoce na plátky. Rozbalíme roládu, potřeme 2/3 šlehačky, posypeme plátky ovoce a zabalíme.
- 4Roládu pomažeme zbylou šlehačkou a ozdobíme dle fantazie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.