Letní rybí polévka
65 min.
Ingredience
- 1500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 500gramůKapr obecný
- 120gramůZelenina kořenová
- 80gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůKvěták
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
562 mg
Postup přípravy
- 1Omyté rybí maso povaříme v osolené vodě doměkka, vykostíme a nakrájíme na kousky.
- 2Očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu vložíme do kastrolu s rozehřátým máslem a osmahneme dorůžova. Zaprášíme hladkou moukou a znovu krátce osmahneme. Přidáme rybí maso, přilijeme přecezený vývar z rybího masa a vsypeme na růžičky rozebraný květák. Osolíme a povaříme 15 minut.
- 3Před podáváním do polévky vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a troše vychladlého vývaru. Polévku ale nevaříme, aby se nesrazila.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.