Letní salát s arašídy
30 min.
Ingredience
- 200gramůKedlubna
- 1kusMrkev kořen
- 80mililitrůOcet rýžový
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusŘasa Wakame
- 2lžičkySůl
- 2lžíceArašídy
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
60 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kedlubnu a mrkev očistíme a zbavíme slupky. Obojí nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do cedníku, osolíme a necháme důkladně propláchnout studenou vodou asi 20 minut. Poté osušíme.
- 2Na zálivku potřebujeme ocet, cukr a sůl, vše dobře smícháme, dokud se cukr nerozpustí.
- 3Kedlubnu a mrkev rozložíme do misky, přidáme wakame a zalijeme zálivkou. Misku překryjeme potravinářskou fólií a necháme v ledničce asi na 24 hodin odležet. Před podáváním vyndáme ze salátu wakame a vyhodíme ji. Zeleninu scedíme, tak aby byla bez zálivky. Podáváme v malých mističkách s nadrcenými arašídy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.