Letní salát s arašídy

30 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
60 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kedlubnu a mrkev očistíme a zbavíme slupky. Obojí nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do cedníku, osolíme a necháme důkladně propláchnout studenou vodou asi 20 minut. Poté osušíme.
  • 2
    Na zálivku potřebujeme ocet, cukr a sůl, vše dobře smícháme, dokud se cukr nerozpustí.
  • 3
    Kedlubnu a mrkev rozložíme do misky, přidáme wakame a zalijeme zálivkou. Misku překryjeme potravinářskou fólií a necháme v ledničce asi na 24 hodin odležet. Před podáváním vyndáme ze salátu wakame a vyhodíme ji. Zeleninu scedíme, tak aby byla bez zálivky. Podáváme v malých mističkách s nadrcenými arašídy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.