Levandulová zmrzlina

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
22 g
Cukr
15 g
Vápník
178 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve přivedeme mléko s levandulovými květy k varu. Odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme 30minut stát. Poté přecedíme mléko přes síto.
  • 2
    Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi. Postupně za stálého míchání přidáváme mléko a zahříváme dokud se nám směs nezačne lepit na lžíci. Necháme vychladnout. Vmícháme smetanu ke šlehání a vlijeme do formy na biskupský chlebíček.
  • 3
    Formu vložíme minimálně na 4 hodiny do mrazničky. Ztuhlou zmrzlinu vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.