Levandulová zmrzlina
35 min.
Ingredience
- 50gramůLevandule - květ
- 300mililitrůMléko polotučné
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr moučkový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
22 g
Cukr
15 g
Vápník
178 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve přivedeme mléko s levandulovými květy k varu. Odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme 30minut stát. Poté přecedíme mléko přes síto.
- 2Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi. Postupně za stálého míchání přidáváme mléko a zahříváme dokud se nám směs nezačne lepit na lžíci. Necháme vychladnout. Vmícháme smetanu ke šlehání a vlijeme do formy na biskupský chlebíček.
- 3Formu vložíme minimálně na 4 hodiny do mrazničky. Ztuhlou zmrzlinu vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.