Levandulové muffiny
50 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 3lžíceLevandule květ
- 2lžíceSirup javorový
- Na vytření a vysypání
- 250lžicMouka polohrubá
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Těsto
- 2decilitryMléko plnotučné
- 1lžíceMed akátový
- 250gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaLevandule - květ
- 200gramůČokoláda mléčná
- 2lžičkyCukr vanilka
- 50gramůCukr krupice
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1193 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
39 g
Sacharidy
189 g
Vláknina
9 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
- 2Ve vlažném mléce rozmícháme med. Do mísy nakrájíme změklé máslo, vyšleháme s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, medovým mlékem, lahůdkovou smetanu a Maizenou. Bílky ušleháme na tuhý sníh. V druhé míse promícháme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem a sušenou levandulí. Postupně sypkou směs zašleháme do máslové hmoty, nakonec zapracujeme do těsta sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přimícháme nastrouhanou čokoládu.
- 3Formičky naplníme do 1/3 těstem s čokoládou, poté doplníme do výšky 2/3 světlým těstem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 až 4 minuty vychladnout, vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků. Vychladlé pokapeme javorovým sirupem, ozdobíme čerstvými květy levandule, vychladlé muffiny servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.