Levandulové muffiny

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1193 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
39 g
Sacharidy
189 g
Vláknina
9 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
  • 2
    Ve vlažném mléce rozmícháme med. Do mísy nakrájíme změklé máslo, vyšleháme s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, medovým mlékem, lahůdkovou smetanu a Maizenou. Bílky ušleháme na tuhý sníh. V druhé míse promícháme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem a sušenou levandulí. Postupně sypkou směs zašleháme do máslové hmoty, nakonec zapracujeme do těsta sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přimícháme nastrouhanou čokoládu.
  • 3
    Formičky naplníme do 1/3 těstem s čokoládou, poté doplníme do výšky 2/3 světlým těstem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 až 4 minuty vychladnout, vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků. Vychladlé pokapeme javorovým sirupem, ozdobíme čerstvými květy levandule, vychladlé muffiny servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.