Liestalský sýrový koláč
55 min.
Ingredience
- 300gramůListové těsto
- Na náplň
- 20gramůMouka polohrubá
- 5decilitrůMléko polotučné
- 400gramůSýr Ementál (Primátor)
- 3decilitryZakysaná smetana
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
910 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na plát, kterým vyložíme koláčovou formu. V rendlíku smícháme nejprce trochu mléka s moukou do hladké kaše a potom ji zředíme zbytkem mléka. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme. Vmícháme smetanu a nastrouhaný sýr a ještě teplou směs rozprostřeme na těsto. Posypeme nasekanou petrželkou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.