Likér z trnek

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Tuky
1 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé velké trnky (3 dl) omyjeme a důkladně osušíme. Každou trnku propíchneme jehlou. Trnky nasypeme do 1 litrové čisté a suché láhve. Přidáme 1/3 kusu vanilkového lusku, přisypeme jemný krytalový cukr (3 dl) a vše zalijeme 3-4 dl čisté dobré pálenky.
  • 2
    Láhev zazátkujeme a odložíme na 6-8 týdnů na slunné místo. Občas lahví zatřeseme, aby se směs promíchala.
  • 3
    Po té době směs přefiltrujeme a nalijeme do menší láhve. Uskladníme ji na tmavém a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.