Likér z trnek
15 min.
Ingredience
- 3decilitryTrnky
- 3decilitryCukr krystal
- 4decilitrySlivovice
- 0,33kusVanilkový lusk
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Zralé velké trnky (3 dl) omyjeme a důkladně osušíme. Každou trnku propíchneme jehlou. Trnky nasypeme do 1 litrové čisté a suché láhve. Přidáme 1/3 kusu vanilkového lusku, přisypeme jemný krytalový cukr (3 dl) a vše zalijeme 3-4 dl čisté dobré pálenky.
- 2Láhev zazátkujeme a odložíme na 6-8 týdnů na slunné místo. Občas lahví zatřeseme, aby se směs promíchala.
- 3Po té době směs přefiltrujeme a nalijeme do menší láhve. Uskladníme ji na tmavém a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.