Lilky po sicilsku
45 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 200gramůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
55 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilky napříč rozkrojíme a každou polovinu rozřízneme na 3 rovnoběžné pláty, které nedokrojíme, takže zůstanou zespodu spojeny. Tyto tři díly ještě dále nařízneme několika řezy, opět nedokrojíme a tak vznikne střapec s více žebry.
- 2Připravené lilky smažíme bez pomoučení ve větším množství oleje, až získají čokoládovou barvu.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 31. 8. 2016
Lilky po sicilsku
Dieta to žádná není, protože lilky dost nasáknou olejem, ale je to náramná dobrota 😁😍 Podávala jsem s jogurtovým dresinkem a pečivem.